GYIK

Kinek ajánlott az alakformáló kezelés?

Életkortól és nemtől függetlenül igénybe veheti bárki a kezeléseket, amennyiben nincsenek kizáró egészségügyi kockázatok.  Kizáró egészségügyi kockázatok a következők: terhesség, szoptatás, melanóma, fémimplantátumok, fémspirál, pacemaker, epilepszia, hiperérzékeny bőr, fényérzékeny migrén, hastájon a menstruáció ideje alatt, bőrbetegségek a kezelni kívánt területen, sebes bőrfelület, lázas betegség,nepekőproblémák, súlyos gyulladásos betegségek, szívproblémák, keringési zavarok, helytelen májműködés, veseelégtelenség, magas vérnyomás, gyomorfekély, nyombélfekély, műtét után közvetlenül, fogyókúrás készítmények szedése, súlyos cukorbetegség (diabétesz).

Fájdalmasak a kezelések?

Egyik kezelésünk sem fájdalmas! Sőt, relaxáló, pihentető, lazító hatásuk van. Olyannyira, hogy nem egyszer álmából kell ébresztenem vendégemet.

Vannak-e a kezeléseknek káros mellékhatásai?

Legföljebb a ruhatár cseréje, esetleg intenzív magyarázkodás, hogy nem plasztikai sebésznél voltál. De komolyra fordítva: amennyiben betartod azokat a finom kis módosításokat a táplálkozásodban, amelyeket ajánlok (például legalább a kezelés napján szénhidrát mentes étkezés és napi 2 liter citromos víz fogyasztása), akkor biztos lehetsz benne, hogy semmi problémád nem lesz.

Hány alkalommal célszerű részt venni a kezelésen?

Ezt mindig közösen beszéljük meg, amikor összeállítjuk számodra az egyéni kezelési tervet. Fontos ugyanis tudnom, hogy mi a célod, mekkora az az összeg, amelyet rá tudsz áldozni a változásra. Az sem mindegy, hogy mennyi időd van.

Egy biztos! Mindegyik kezelésnél már az első alkalom után tapasztalni fogod a változást a testeden.  Figyelembe kell ugyanakkor venned, hogy egy kezelés nem kezelés: az alakformálás csak kúraszerűen tud igazán hatékony lenni.

Általánosságban elmondható, hogy 8-12 kezeléssel már minden bizonnyal eléred céljaidat.

Mennyi időn belül látszik az eredmény?

Már az első alkalom után! Fontos azonban tudni, hogy ez jellemzően nem kilókban, hanem centiméterekben lesz mérhető. A kezelés típusától és a szervezeted reagáló képességétől függően közvetlenül az első alkalom után már fél-két centiméter csökkenést is mérhetsz az adott testrészeden.

Mennyi ideig marad meg a kezelések eredménye?

Ez leginkább tőled függ! Egészséges táplálkozással és megfelelő folyadék-bevitellel az eredmény tartós lehet, akár évekig is.

Természetesen az idő kerekét visszaforgatni nem áll módunkban, ezért a mimikai ráncok sajnos ismét megtalálnak, és idővel minden bizonnyal a bőröd feszessége is csökken majd.

Mire kell odafigyelnem, hogy igazán tartós maradjon az eredmény?

Életmód-váltással egészen biztosan tartós marad az eredmény. A legfontosabb javaslatom ezzel kapcsolatban, hogy a kúra teljes időtartama alatt igyál meg naponta 2 liter tiszta vizet, amelybe egy teljes citrom levét is facsard bele.  Az ezen felül fogyasztott folyadék is inkább ásványvíz legyen, mint gyümölcslé, vagy diétás üdítő.

Diéta nélkül is lesz eredménye a kezeléseknek?

Igen, az alakformálásnak ez a módja diéta nélkül is működik, a fizikai és biokémiai hatások miatt. A kezelt testrészeden egészen biztos lehetsz a látható és mérhető változásban. Természetesen, ha odafigyelsz az étkezésedre, még látványosabb lesz az eredmény.

Voltam már kavitáción máshol, semmi eredmény!  Miért nem működött?

Ennek rengeteg oka lehet. Túl rövid ideig tartott a kezelés, nem kúraszerűen alkalmazták, nem fogyasztottál elég folyadékot, nem tartottad be az életmódra vonatkozó tanácsokat. Genetikai adottságok is állhatnak a háttérben, de nálam ez sem lehet akadály. Nálam biztos lehetsz benne, hogy a közösen kialakított, személyre szabott kezelési terv sikere vezet majd!

Sikeresen lefogytam egy korábbi kavitációs kezelés-sorozattal, de utána visszahíztam. Hogy történhetett ez, ha a zsírsejtjeim elvileg örökre szétrobbantak?

Ez azért történhetett, mert a kavitáció nem robbantja szét az összes zsírsejtet. Ami pedig megmarad, az óriásira is meg tud nőni, ha nem figyelsz oda a táplálkozásodra. Zsírleszívás után ugyanígy előfordul, hogy a kezelt területre szépen “beburjánzanak” a megmaradt zsírsejtek.

Azt olvastam: ha nem diétázok, mozgok és iszom sok vizet, a lipolézerrel eltüntetett zsír bekúszik más zsírsejtjeimbe, azaz visszahízok máshol… Igaz ez?

Sajnos igaz. A kilipózott zsír vissza tud kúszni, ha a kezelés után nem gondoskodunk a szénhidrátcsökkentett étkezésről. Tudom, ez nem oldható meg minden esetben, éppen ezért javaslom minden alakformáló kezelésünk után a nyirokterápiát. Így egészen biztos, hogy a „kilipózott” zsír gyorsan távozik a testünkből.

Mit kell magammal hoznom a kezelésekre?

Két kezelés kívánja meg, hogy hozz magaddal váltóruhát. A nyirokterápián egy speciális ruhába leszel becsomagolva, ezért itt aláöltözetként jó, ha hozol magaddal hosszú ujjú pamut felsőt és nadrágot, valamint egy pár zoknit.  Testfóliázásnál váltó fehérneműt is célszerű magaddal hoznod.

Terhesség, szoptatás alatt ajánlottak-e a kezelések?

A Thermage kezelésen kívül ilyenkor más kezelést nem végzünk, a kisbabád érdekében! A zsírsejtekből kiürült méreganyagok ugyanis bekerülnek a véráramba és az anyatejbe, ami nem tesz jót a pici szervezetének.

Lehet e napozni a kezelések után? 

Természetesen! Azért én ajánlásként 12 órát javaslok kihagyni a kezelés után.

Tudok bankkártyával is fizetni?

Bankkártyával egyelőre nem, csak készpénzzel tudsz fizetni.