Együnk a narancsbőr ellen!

A Földön nagyon kevés nő mentesül a narancsbőrtől, így az ellene küzdők létszáma nem elhanyagolható. Hidd el, a problémád világszintű!  Egy biztos, nem lehet egyik napról a másikra megszabadulni tőle. Vannak viszont olcsó és otthon használható praktikák, amelyeket bevetve felgyorsíthatod az elektrokozmetikai kezelések hatékonyságát.
Naponta 3- 5- csésze csalántea 4-6 héten keresztül például felpörgeti az anyagcseréd, így a méregtelenítést. Ha nem szereted a csalánteát, akkor a “csípős krémek” tudnak segíteni, amennyiben helyi pakolásként használod őket. Itt nem kell a drogériákban kapható méregdrága kozmetikumokra gondolni.

 

Paprikapakolás
Saját magad is elkészítheted a paprika pakolást . Keverj össze két evőkanál paprikaolajat két evőkanál szőlőmag- vagy mandulaolajjal, majd masszírozd be jól a bőrödbe. A hatás fokozása érdekében a kezelendő területet be is tekerheted folpackba. Piros leszel, égni és melegedni fog a kezelt testfelület. A kézmosásról ne feledkezz meg, mert meglepetések érhetnek!
A zuhanyzást is felhasználhatod a bőröd rugalmassá tételére.

De nem csak kvülről, belülről is támadhatunk a narancsbőr ellen.  Tudtad? Az avokádó, a spárga és a brokkoli esküdt ellenségei a narancsbőrnek és vannak barátaik is. Az alábbiakban igyekszem összefoglalni ezek előnyös tulajdonságait. Fogyasszatok belőlük bátran!

Avokádó

Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Az avokádó telítetlen zsírsavakban, B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Akárhonnan nézzük is, telis-tele van olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek egyértelműen fiatalságunk és szépségünk szolgálatába állíthatók.

Brokkoli

A brokkoli rózsája hasonlít a narancsbőrre, mégis igazi csodaszere a bőrnek, ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani. Elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből és akkor is a hasznodra válhat, ha vízmegtartással kapcsolatos gondjaid vannak. Iktasd be az étrendedbe és fokozatosan a narancsőr is csökkenni fog.

Spárga

A lédús, kalóriaszegény spárga a másik zöldség, amely a narancsbőr eltűntetésében igen hatékony szerepet játszik. A benne található aminosavak gondoskodnak a bőr állapotának megőrzéséről, hidratáltságáról. A növényi élelmiszerek közül a spárgában található a legtöbb cink, amely szintén erősíti a kötőszöveteket.

Hal

A hal remek omega-3 forrás, amely rugalmasabbá teszi a bőrfelszínt. Ha selymes, feszes és bársonyos bőrre vágysz, kerüljön az asztalodra legalább heti kétszer hal. Részesítsd előnyben a hidegvízi halakat, mint a lazac és a tonhal. A hatás érdekében csak párold, mindenképp kerüld a rántást és a zsíros mártásokat.

Hajdina

A hajdina olyan szénhidrát, amely nemcsak, hogy nem hizlal, de a makacs narancsbőrrel is felveszi a harcot. A benne található rutin, amelyet P-vitaminnak is neveznek, ugyanis kiválóan erősíti a kötőszöveteket. Cseréld le a fehér rizst az ősi gabonafélére, kicsit kesernyés ízét pedig dobd fel egészséges zöldségekkel és fűszerekkel.

Erőspaprika

A kapszaicin nevű anyag az amely a növény csípősségét biztosítja, és egyben legyőzhetetlen fegyverré teszik a narancsbőrrel szemben. Az erős paprika csökkenti az étvágyat, elégeti a zsírokat és elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből.

Te mit (t)eszel a narancsbőr ellen?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.