Nyirokmasszázzsal az egészséges keringési rendszerért

Másodlagos keringési rendszer – már egy ideje ez a vesszőparipám. De a legtöbben csak néznek rám: hát az meg mi a szösz? No, akkor beszéljünk egy kicsit a nyirokkerinésedről!

A nyirokfolyadék egy átlátszó testnedv, amely felelős a méregtelenítésért, az immunsejtek szállításáért, a szövetnedvek visszavezetéséért és az újonnan keletkező daganatsejtek felismeréséért. Innen is láthatod, mennyire fontos, hogy figyeljünk rá, segítsük működését!

Miért mondom, hogy segíteni kell a működését?  Mert a nem megfelelő életmód – például az, hogy naphosszat csak ülünk -, károsan befolyásolja a nyirokmirigyek szűrőmunkáját, a nyirokfolyadék áramlását.

Amikor ülsz, elnyomod szinte az összes főbb nyirokpontodat! Többek között a nyaki, a felsővégtagi, az alsóvégtagi, a kismedencei, a hasüregi és a mellüregi nyirokcsomókat.

Ennek következtében pedig nem tudnak jól működni, vagyis nem tud megfelelően áramolni a nyirokfolyadék. A hölgyeknél plusz rizikófaktor még a melltartó viselése is.

Mit tudsz tenni? Mivel nincs külön “pumpáló rendszere” a nyirokkeringésednek, az izmok munkájára van hagyatkozva. Éppen ezért már napi 20 perc intenzív sétával sokat tudsz tenni a helyes működéséért. Persze vannak esetek, amikor ez nem megoldható, ilyenkor a kézi, vagy gépi nyirokmasszázst kell alkalmazni. Nálunk az Alak Műhelyben teljesen evidens, hogy bármelyik zsírbontó kezelésünk kiegészítése a nyirokmasszázs vagy más néven nyomásterápia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.