Kollagén? Együk meg!

A kollagén az a természetes fehérje, amely támogatja testünk kötőszövetét.  A kollagén biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát,  bőrünk 75 százaléka kollagénből épül fel.

Vagyis  a kollagén nem más, mint a fiatalságunk kulcsa és őre! Na de hogyan jussunk hozzá minél nagyobb dózisban?

Szervezetünk ugyan minden nap újratermeli a kollagént, ám sajnos ez a folyamat az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken. A legdrasztikusabban 30 éves korunk körül, ezért ekkor jelennek meg az első ráncok.

Mit tehetünk?  Aludjunk eleget, hiszen ilyenkor a kollagén termelődése is fokozódik. És együnk! Például spenótot, amelynek kollagén tartalma igen magas, nem véletlenül alkalmazzák előszeretettel a hollywoodi sztárok is. Ehetünk még bátran mandulát vagy fokhagymát is – utóbbi  méregtelenítő antioxidáns tartalma segít a ráncok elleni küzdelemben is. A gomba pedig olyan vitaminokat tartalmaz, amelyek a kollagén előállításához szükségesek.

A legolcsóbb megoldás? Talán az étkezési zselatin. Az ebédrevalók közül a cupákos húsokban, kocsonyában van a legtöbb kollagén, és nem szabad elfelejtkezni a jó öreg “erős” húslevesről sem.

Ha gyorsabb megoldást keresel ráncaid kisimítására, akkor éppen neked való Thermage kezelésünk! A Thermage ugyanis szervezeted saját kollagénjét stimulálja, az új kollagén pedig még a kezelés után fél évvel is folyamatosan termelődik. Ettől gyönyörűen kisimul bőröd.

Te milyen praktikákat vetsz be a ráncok ellen?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.